fredag 17. april 2009

innvandrer, nordmann, innvandrer, nordmann, innvandrer, nordmann

Jeg må nesten le. Det er rett og slett litt morsomt hvordan mediene fremstiller mennesker med en annen etnisk bakgrunn. De har sikkert ørten kallenavn i avisa og på tv. Men som regel oppstår disse kallenavnene når det er noe fælt som har skjedd. Voldtekt, innbrudd, drap osv. Jeg mener ikke at det er morsomt at det er der "de" som jogger rundt og gjør alle disse fæle greiene, men det som er morsomt er at med en gang en med en annen etnisk bakgrunn gjør noe godt eller bra, så er han plutselig norsk og ikke fra et annet land lenger.. ?!?!? Jeg ser ikke logikken.
Vi skulle ta utgangspunkt i en sak som handler om overfallsvoldtekter. Der blir innvandrere og ikke-vestlige innvandrere tiltalt med en gang, fordi de har en annen kultur og andre syn på kvinner. Selvfølgelig kan det være lett å dømme de fra et annet land og med en annen kultur enn det vi har, men det finnes gale nordmenn også.

Men hvorfor gjør vi slik? Hvorfor kaller vi mennesker med en annen etnisk bakgrunn for noe nedverdigende når det har skjedd noe fælt, og Nordmenn når det har skjedd noe bra?
Greit nok, de er fra et annet land og bor i Norge, men de har da ikke to personligheter. De er et menneske, en person.

I saken om overfallsvoldtekter skriver de at de ikke-vestlige innvandrerne er traumatiserte og/eller psykisk skadd fordi de trolig kommer fra et traumatisert land, eller en kulturell bakgrunn der vold mot kvinner er meget utbredt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar